Over ons

 

 

 

 

Wij zijn John en Monique Flipsen en wij runnen ons melkveebedrijf en organiseren onze kinderfeestjes, rondleidingen en andere activiteiten met onze kinderen: Nick, Samantha en Stefan. 

 

 


Melkveebedrijf

De boerderij is al van oudsher van de familie van John. Wij hebben nu met ons gezin een melkveebedrijf met ongeveer 90 melkkoeien. Kalfjes en jongvee zijn ook altijd aanwezig op de boerderij. Onze koeien worden gemolken door een melkrobot. Dit melken gebeurt 24 uur per dag dus je kunt het ook 'live' in de stal zien. Naast de koeien en kalfjes hebben wij ook andere dieren zoals 2 Duitse Herdershonden voor het bewaken van alles,  en katten en poezen voor het vangen van ongedierte zoals muizen en mollen. En ze zorgen voor een hoop vreugde en lol. 

Klasseboer

Naast het melkveebedrijf zijn we twee jaar geleden ook Klasseboer geworden. Dat was al lang een wens van mij, Monique. Klasseboer wil zeggen dat we op een educatieve manier schoolklassen ontvangen om de kinderen door beleven te laten leren. Het gaat beter en het is leuker om op een boerderij over dieren, de natuur, de bodem en ons voedsel te leren dan in een schoolklas. Door het ruiken, voelen, proeven, horen en zien van alles, leren en onthouden de kinderen veel beter waar ons voedsel vandaan komt.  

Kinderfeestjes

Door het bezig zijn als Klasseboer, merkte ik hoe leuk het is om met kinderen op de boerderij bezig te zijn.  En dat de kinderen veel meer wilden doen (helpen en spelen)  dan dat er tijd was tijdens de schoolbezoeken. En toen ik een aantal jaren geleden gevraagd werd door vrienden en familie of ik ook kinderfeestjes kon organiseren, ben ik daarmee begonnen.  We hebben een leuk programma wat het hele jaar door kan.  Naast kinderfeestjes organiseer ik op verzoek ook nog rondleidingen, vergaderingen (evt. ook met lunch), familiebijeenkomsten etc.